sâmbătă, 14 decembrie 2013

BRUCE LEE VS JIKIN FURACHOSI

                                              KARATELE   VIATA  M EA




    JIKIN  FURACHOSI este  inventatorului   karateului   modern .JIKIN  FURACHOSI  a  adaugat  si  armele  de   mai  jos










STELUTE  






JIKIN  FURACHOSI  a  facut   5  reguli  care  un  karateca  trebuie  sa  le  respecte:


  1. RESPECTAI  PE  CEI  DIN  JURUL  TAU
  2. FI  CONCETRAT  PE  CEA  CE  FACI
  3. MAI  IANTAI  GANDESTE  SI  APOI  FACI
  4. CEI  DIN  DOJO  SA  FIE  A DOUA  TA  FAMILIE
  5. NU  APLCA  CE  AI  INVATAT  IN  AFARA  DOJOLUI  NU  MAI  DACA   E  NEVOIE

SA  FI  NINJA

















Bruce Lee (chineză 李振藩, pinyinLǐ Zhènfán; 27 noiembrie 1940 – 20 iulie 1973) a fost unactor chinez-american, instructor de arte marțialefilozofregizorproducătorscenarist și întemeietorul categoriei de artă marțială cunoscută sub numele de Jet Kune Do. Este considerat unul dintre cei mai influenți artiști de arte marțiale din secolul 20.

Lee s-a născut în San FranciscoCaliforniaSUA, părinții lui fiind chinezi din Hong Kong. Până la atingerea majoratului, Bruce Lee a crescut în Hong Kong, dar odată cu împlinirea vîrstei de 18 ani, el a emigrat în SUA, pentru a-și solicita cetățenia americană și a-și primi studiile superioare. În acest timp el a început să predea arte marțiale, care au condus la roluri în filme.
El este cunoscut pentru rolurile sale din cinci filme de lung-metraj: Marele șef (1971) și Pumnul de fier (1972), regizate de Lo Wei ; Calea dragonului (1972), regizat și scenarizat de Lee;Intrarea dragonului de Warner Brothers (1973) și Jocul morții (1978), amândouă regizate deRobert Clouse. Lee a devenit o personalitate emblematică cunoscută în întreaga lume și rămâne foarte popular în rândul chinezilor, deoarece a descris naționalismul chinezesc prin filmele sale. La început el s-a antrenat în Wing Chun, dar a respins mai târziu stilurile de arte marțiale bine definite, favorizând folosirea tehnicilor provenite din surse diferite, în spiritul filozofiei sale de arte marțiale, pe care și-a numit-o Jeet Kune Do (Calea interceptării pumnului). Lee avea naționalitate dublă în Hong Kong și în Statele Unite. El a murit în Kowloon Tong la 20 iulie 1973 la vârsta de 32 de ani.

Bruce Lee s-a născut în 27 noiembrie 1940, la Spitalul Chinez din San Francisco, în Cartierul chinezesc din San Francisco . Conform zodiacului chinezesc, Lee s-a născut atât la ora, cât și în anul Dragonului, care, potrivit tradiției este un semn puternic și neprevăzut. Tatăl său, Lee Hoi-chuen (李海泉) a fost un chinez Han, iar mama sa, Grace Ho (何愛瑜) era jumătate chineză, jumătate caucaziană .Grace Ho era fiica lui Ho Kom-tong și nepoata lui Sir Robert Ho-tung, amândoi fiind celebri afaceriști și filantropi din Hong Kong. Bruce a fost al patrulea din cei cinci copii: Phoebe Lee (李秋源), Agnes Lee (李秋鳳), Peter Lee (李忠琛), și Robert Lee (李振輝). Lee și părinții săi s-au întors în Hong Kong când Lee avea trei luni.

Nume

Bruce Lee copil, împreună cu familia sa.
Numele cantonez de naștere al lui Lee era Lee Jun-fan (李振藩) Numele înseamnă "niciodată sau întotdeauna San Francisco", și i-a fost dat lui Lee de către mama sa, care considera că acesta se va întoarce în Statele Unite atunci când va ajunge la vârsta potrivită. Din cauza naturii superstițioase a mamei, ea l-a numit la început Sai-fon (細鳳), un nume feminin care înseamnă "mic phoenix". Se consideră că numele englezesc "Bruce" i s-a dat de către medicul curant, Dr. Mary Glover.
Lee mai avea alte trei nume chinezești: Li Yuanxin (李源鑫), un nume de familie/de clan; Li Yuanjian (李元鑒), nume pe care l-a folosit în timp ce frecventa liceul La Salle College, și numele său de scenă Li Xiaolong (李小龍; Xiaolong înseamnă "micul dragon"). Prenumele lui Lee, Jun-fan a fost scris la început în limba chineză 震藩, însă, caracterul chinez Jun (震) era identic cu una dintre părțile numelui bunicului său, Lee Jun-biu (李震彪). Prin urmare, caracterul chinez Jun din numele lui Lee a fost înlocuit cu omonimul 振 , pentru a evita tabuurile legate de nume din tradiția chineză.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu